PMU Pigmenten

Kleuren van de hoogste kwaliteit – Hoe goed harmoniëren bepaalde kleuren met elkaar en vooral, hoe beïnvloeden ze uiteindelijk de huid?

PMU pigmenten - Coloressense - Het 3 in 1 concept

Als u uw klanten een succesvolle permanente make-up behandeling wilt geven, moet u goed bekend zijn met het onderwerp "kleur". Welke pigmenten zijn er en hoe creëer je de gewenste tinten? Hoe goed harmoniëren bepaalde kleuren in samenspel met elkaar en vooral, hoe beïnvloeden ze uiteindelijk de huid?

Door de hoogst mogelijke pigmentdichtheid zijn de Coloressense PMU pigmenten ideaal voor elk type pigmentatie en worden ze puur of verdund aangebracht, afhankelijk van de toepassing.

Coloressense puur

Voor grootschalige pigmentaties.

Coloressense + Easy Flow

Voor zeer fijne en precieze pigmentaties.

Coloressense + Skin Top

Voor pigmentatie met snelle handbeweging.

Coloressense - Als concentraat - puur - worden ze gebruikt voor pigmentatie van grote oppervlakken, bijv. voor arcering en volledige tekeningen.

Coloressense + EASY FLOW – Coloressense concentraat gemengd met Easy Flow resulteert in een hydrofiel kleurpigment dat geschikt is voor exacte haarlijntekeningen en precieze contouren. Hierdoor is het Coloressense-concentraat zeer vloeibaar zonder zijn dekking te verliezen.

Coloressense + SKIN TOP - Gemengd met Skin Top, resulteert het Coloressense-concentraat in een olieachtig pigment - geschikt voor alle pigmentaties met snelle verwerking (Powdery) of glanzende pigmentaties (Stardust Lips). Door het hoge aandeel toverhazelaarextract heeft Skin Top een hemostatisch en lymfatisch kalmerend effect en vergemakkelijkt zo het behandelproces.

Goldeneye Coloressense PMU-pigmenten

• geen zware metalen • geen nikkel • geen PAK • geen NDELA • steriel en herhaaldelijk getest • veganistisch • geen dierproeven • IT-ondersteunde formulering • uniforme pigmentdeeltjesgrootte • constant kwaliteitsmanagement

Kleurbehoud en kleur resultaat

Het kleurresultaat wordt beïnvloed door het huidtype van de cliënt in het behandelde gebied. Als hetzelfde pigment op verschillende plaatsen van de huid wordt aangebracht, kan het de ene keer intenser lijken en de andere keer zachter. Dit is te wijten aan het algemene absorptievermogen van de huid, dat op verschillende plaatsen kan variëren.

De invloed van tijdelijke huidcondities op het kleurresultaat

Hoe dikker de huid, hoe minder zichtbaar de kleur. Soms helpt een lichte peeling om de kleur op te frissen. Hoe droger de huidschilfers op de huid, hoe melkachtiger het resultaat. Nog andere factoren beïnvloeden de verschijning van de gepigmenteerde kleuren. Het is gemakkelijk voor te stellen hoe verf anders uitpakt op gekleurd papier en bepaalde soorten papier. Micropigmentatiekleuren werken op vergelijkbare wijze. Melanine, caroteen en de lichaamseigen doorbloeding van de huid of de lip veranderen het pigmentatieresultaat visueel - om precies te zijn, de achtergrond verandert. Als de huid rood is, verandert het kleurresultaat - dit geldt ook voor een gebruinde huid. Pigmentvlekken kunnen het micropigmentatieresultaat vertekenen.

 

Mengen van permanente make-up kleuren

Binnen een productserie van Coloressense (PMU pigmenten) mogen alle kleuren gemengd worden, maar ze hoeven natuurlijk niet gemengd te worden. Als de gewenste kleur een vooraf gemaakte mix is, mag deze alleen worden gebruikt. Voor velen is de beperking tot slechts een paar kleuren op den duur te fantasieloos, en op een gegeven moment neigen creatieve geesten ertoe hun eigen composities te maken. Vaak zijn 15-20 kleuren meer dan genoeg om een ongelooflijk brede waaier van tussentinten te bereiken. Dit bespaart veel geld en opslagkosten. Een gemengde kleur is altijd iets individueels, maar brengt ook bepaalde risico's met zich mee. Er moet op worden gelet dat bij alle volgende behandelingen dezelfde mengverhouding wordt gebruikt. Daarom is het belangrijk om op te schrijven welk mengsel u precies heeft gebruikt. De mengverhouding moet daarom worden genoteerd en gearchiveerd op de cliëntendossierkaart, bij voorkeur samen met een kleuruitstrijkje.